2015. július 5., vasárnap

Zene, sport és szórakozás a községi napon

"A zene, sport és szórakozás jellemezte a Hegyközpályi Községi Napok második napját, a közönség szórakoztatása volt célja a rendezvénynek, ami messzemenően elérte rendeltetését. Az est folyamán Dankó Szilvia és Pataky Attila szórakoztatta a közönséget." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban megjelent cikkében.

"Kellemes időjárás jellemezte az elmúlt hétvégét, nem is volt az baj, hiszen a XI. Hegyközpályi Községi Napok kora délutáni programja a helyi óvodások és kisiskolások műsoraival vette kezdetét. Sokan kilátogattak a száldobágyi Akácos rétre, szülők, nagyszülők, barátok, rokonok helyből és a környező településekről. Imre Julianna óvónő és Tóth Olga tanítónő felkészítőkként izgatottan várták a pillanatot, amikor gyerekeikkel bemutathatják a többhetes előkészületek, próbák gyümölcsét. Elsőként a hegyközpályi iskola mazsorettcsoportjának bemutatóját láthattuk, őket a hegyközpályi óvodások népi mesejátéka követte, majd az iskolások hulahoppkarikásai mutatták meg, hogy nem is olyan egyszerű a karikát forgatni és fent tartani a derekadon, de nekik sikerült. Hogy igazi sztárként fejezzék be a műsorukat, egy amerikai country zenére táncoló gyereksereg jelent meg a színpadon, mindenki tapsolt és örült a bemutatónak. Az iskolások és óvodások zenés táncát sportbemutató követte a nagyváradi KingDo Sportklub sportolóinak köszönhetően, edző Tulkos Rómeó, egy harcművészeti összeállítást láthattunk. A sportolók után ismét a táncosok vették birtokukba a színpadot, ezúttal a The Wings of Feauture M&Q hip-hop tánccsoport, akik nagyszerű bemutatót tartottak és nem csak, mert egy gyorstalpaló tánciskolába invitálták a színpad környéki gyerekeket.
A hegyközpályi iskolások ügyesen bántak a hulahoppkarikával is
  A popénekes
Egy fiatal popénekes bemutatójának tapsolhattunk, a nagyváradi Buzási Patriknak, aki meglepő tehetség, reméljük, sokra viszi még, és kamatoztatja zenei tudását. A férfiszemeket elbűvölő hastáncos bemutatóján még többen sereglettek a színpad köré. Egy nagyon tehetséges hegyközpályi fiatalember mutatkozott be az Akácos réti közönségnek, Nica Sergiu. Megtudtuk, hogy zenei iskolai végzettsége van, Nagyváradon inkább musicalt énekel, első alkalommal lépett fel itt Pályiban. Az est egyik sztárvendége Magyarországról érkezett, a nyírbátori születésű Dankó Szilvia, sokat szerepel a mulatós zenecsatornákon, repertoárjában megtalálhatóak régi slágerek, musicalek, pop-rock számok, mulatós dalok. A vasárnap esti több ezres közönség együtt énekelte a szebbnél szebb slágereket az előadóval.
Sztárvendégek

A rockzene fenegyereke, Pataky Attila volt a XI. Hegyközpályi Községi Napok rendezvényzáró sztárvendége. A fiatalok éppúgy ismerték a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek Edda-slágereit, mint az előadó korosztálya. A száldobágyi völgyben Nagyváradtól Biharig lehetett hallani az előadó háttérénekesévé avanzsált közönség hangját. Jó buli volt! Somogyi Lajos felfüggesztett polgármester nevét többször említette Pataky Attila, megköszönve neki a lehetőséget, hogy itt Hegyközpályiban is szórakoztathatta mindazokat, akik kedvelik őt és a zenéjét, majd egy adott pillanatban megkérte, hogy menjen fel hozzá a színpadra. „Gyermekkori álmom vált ma valóra, hiszen mindig is nagy kedvelője voltam az Eddának és Pataky Attilának, most itt állok egy színpadon vele, beteljesítve álmomat. Az enyém a megtiszteltetés, hogy elfogadta meghívásomat, és szórakoztatta a község és határain túlról ide érkezett közönséget” – mondta Somogyi Lajos, aki megköszönte egyik barátjának, hogy szponzorálta Pataky Attila fellépését."

Forrás : Bihari Napló/ pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése