2015. július 4., szombat

Hegyközpályi Napok – szombat délután és este

"A XI. Hegyközpályi Községi Napok keretében szombat délután főleg a gyerekek és fiatalok uralták a hegyközszáldobágyi akácosréten felállított szabadtéri színpadot. Az AmazonÁsz, majd az esti magyarországi sztárvendégek ezreket vonzottak a színpad köré." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban megjelent cikkében.

"Nagyon kellemes időjárás volt szombat délután, 2015. június 27-én a XI. Hegyközpályi Községi Napok kezdő napján, amikor elsőként a hegyközszáldobágyi óvodások és iskolások szép helyi jellegzetességű népviseletben vonultak fel a színpadra. A szülők, rokonok árgus szemekkel figyelték csemetéiket, ők talán még jobban izgultak, mint a gyerkőcök. A hegyközszáldobágyi óvodások és iskolások egy hagyományőrző zenés-táncos előadást mutattak be nagy sikerrel, a közönség hatalmas tapssal jutalmazta a kis művészek előadását (felkészítő Deák Szebeni Gyöngyi, Sánta Salomé és a település hagyományőrző nagymestere). A kisiskolások között egy tehetséges mesemondó nyerte el e közönség elismerését, ő nem más, mint Vad Gergő, aki bátran adta elő a tanulságos mesét. A hegyközújlaki óvodások és kisiskolások (felkészítő Almazsán Mónika és Molnár Júlia tanítónő) bemutatójának tapsolhattak a jelenlévők a száldobágyiakat követően. A gyerkőcök nagyszerűen mozogtak a színpadon, a szülők, nagyszülők, testvérek, rokonok biztatására, látszott, hogy élvezik a produkciót.
Lagzi Lajcsi és csapata a Hegyközpályi Községi Napokon remekelt
  Tehetséges gyerekek 


A helyi óvodások és iskolások műsorát a nagyváradi Switch Crew tánccsoport követte. A tehetséges gyerekek (11 éves a legidősebb) egy nagyszerű összeállítást mutattak be. 2012-ben néhány, rockzenét kedvelő fiatalember Acélszív néven megalakította azt a zenekart, amely nagy sikerrel szerepelt a nagyváradi Ki mit tud? versenyen. Rengeteg fellépés által egyre népszerűbb lett a zenekar, ma Steel Cross néven léptek fel nagy sikerrel a községi napon. Már a nap lemenőben volt, amikor színpadra lépett az összeállításban és tartalmilag átalakult Amazon-Ász. Farkas Zoli egy új zenei stílusban mutatkozott be, a mulatószene kategóriát választotta, igazodva a közönség igényeihez. Tőle ez a stílus nem áll messze, hiszen zenekarával hétvégenként ott vannak lakodalmakban, eljegyzéseken, vagyis kellően értik és művelik ezt a műfajt, amely ez alkalommal is kitűnően sikerült, a közönség együtt énekelte velük a közismert slágereket.
 
Egy nagyon fiatal, Bak csillagjegyben született, nagyon tehetséges nagyváradi popénekesnő közvetlen Zoli koncertje után vette át a színpadot, amely köré ekkorra már 3-4 ezer ember gyűlt össze. Tóth Andi, hiszen róla van szó, a 2014-es X-Faktor felfedezettje és győztese következett. A válogatáson a Hooligans Legyen valami című számával indult. Andi szépen menetelt adásról adásra, és ő lett magyarországi X-Faktor legfiatalabb győztese. A hegyközpályi községi napok közönsége hatalmas tapssal, ovációval fogadta dalait és előadását, ő itt, az akácosréten ismét győztes volt. "

Forrás : Bihari Napló/ pressdisplay.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése