2015. július 4., szombat

Hegyközpályi Községi Napok – megnyitó ünnepség

"A kétnapos ünnepség a hivatalos megnyitóval vette kezdetét, jelen volt Cseke Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő, a környező községek polgármesterei és alpolgármesterei. Ünnepélyes keretek között adtak át egy multifunkcionális épületet Pályiban." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban megjelent cikkében.

"Idén is, az elmúlt évekhez hasonlóan június hónap utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Hegyközpályi Községi Napok. Szombaton, 2015. június 27-én délután négy órakor kedvező kora nyári időjárás közepette vette kezdetét a kétnapos ünnepség egy hivatalos megnyitóval, amelyen jelen volt Cseke Attila, az RMDSZ parlamenti képviselője, a környező községek polgármesterei és alpolgármesterei. Itt voltak a magyarországi testvértelepülések küldöttségei, Hosszúpályi delegációja Berényi András polgármester vezetésével, valamint Zsáka község polgármestere Kovács Kálmán és Papp József alpolgármester, a helyi református egyházközség elöljárói Köteles László lelkipásztor vezetésével, de nem utolsósorban a Felső Hegyközi római katolikus közösségek plébánosa, Kruzslitz Imre atya, a nemrég nyugdíjba vonult Katona János lelkipásztor, a község tanintézeteinek munkaközössége, meghívott vendégek helyből és más településekről.
A hegyközújlaki óvodások kacsatánca a szabadtéri színpadon
  A közösség szerepe 

Megnyitóbeszédet mondott Szebeni Sándor kinevezett Hegyközpályi polgármester, aki köszöntötte a jelenlévőket, majd Cseke Attila, az RMDSZ parlamenti képviselője vette át a szót, és beszélt a közösség eredményességéről, összefogásáról.

„Fontos az, hogy van ilyen infrastruktúránk, hiszen az a közösség, amely nem fejlődik, nem tud egy utat felmutatni magának, amely minden évben nem tud valamit hozzátenni ahhoz, amilye van, annak a közösségnek a megmaradása és fejlődése között is van megállhatóság… azt kívánom önöknek, családtagjaiknak, hogy érezzék jól magukat itthon, itt a saját közösségükben, ez a legfontosabb, hogy ott, ahol él, ott, ahol lakik egyre jobban érezze magát. Mikor elmegyünk innen egy-két napra, boldogan tudjunk hazajönni, hogy érezzük azt, hogy a család, az otthon melege a közösség melege is, hogy alig várjuk, hogy ráköszönhessünk a szomszédra, hogy hétvégén elmenjünk az istentiszteletre vagy éppen a misére, hogy az önkormányzattal, a helyi csapattal jó legyen a viszonyunk, kapcsolatunk, hisz ha problémáink vannak, legyen kivel megbeszélni, éspedig a közösségekben mindig van mit megbeszélni. Ha ez a fejlődés jó irányba mutat, akkor én azt hiszem, egyre többen ebben a közösségben, jól fogják magukat itthon érezni. Hiszem, hogy ehhez járul hozzá az is, amit ma itt avatunk, és én azt kívánom önöknek, hogy egyre több, még több ilyen avatón vehessünk együtt részt, hogy minél jobban érezhessék magukat itthon, Hegyközpályiban” – mondta a képviselő. 

Modern épület
 
Az ünnepség az elmúlt esztendőkben visszakapott leromlott állapotban lévő szövetkezeti vegyeskereskedés épülete bejáratánál zajlott, amely mára teljesen felújított állapotban várta a vendégeket. A szépen kivitelezett modern épület tulajdonképpen több funkciót lát el, hiszen elsősorban házasságkötő-terem, gyűlésterem, de kiállítóterem is, hiszen itt vannak kiállítva azok a képek, amelyeket azon művészek, festők készítettek és ajándékoztak a közösségnek, akik abban a művésztáborban vettek részt, amelyben a Hegyközpályi Nemzeti Öszszetartozás Parkjának szobrai is készültek. Az ünnepi megnyitót és köszöntéseket követően került sor a nemzeti szalag elvágására, amelyet Szebeni Sándor kinevezett polgármester és Cseke Attila parlamenti képviselők vágtak át, megnyitva és átadva ezzel a nagyközönség számára az impozáns épületet"

Forrás :Bihari Napló/ pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése